SLEEPLESS BUT NOT HOPELESS

Första veckan på sommarlovet inledd och jag börjar natten med att ligga vaken efter en mycket trevlig grillmiddag hos fantastiska vänner. Vet inte om det var en alltför stark kopp te eller om jag bara tänker för mycket just ikväll som gör mig sömnlös? Jag har så mycket inom mig nu så jag tänkte lätta på mitt hjärta och berätta vad som gömmer sig där inne. Det är delvis en sorg men mest en otrolig förväntan. Nöd är kanske ett bättre ord.

Tänk om jag visste att tiden snart var slut. Hur snabbt skulle du vända om om du visste? Skulle du veta hur man gör? Skulle du veta att det behövs. Jag är ju en god människa innerst inne. Men sanningen är den att vi alla har missat målet. Ingen når dit av sig själv. Alla har syndat och saknar härligheten från Gud.

Innan Han väckte mig och visade mig att han verkligen fanns där för drygt 6 år sedan, var jag helt ovetandes om att jag kunde bli förvandlad av honom. När folk pratade om den förvandlingen trodde jag att den bara hände för vissa personer som verkligen behövde förändras, eller något som man bara säger och absolut inte något som kunde eller skulle hända för mig. Jag var ju en jättekristen fin tjej som aldrig hade gjort några riktigt ”stora” synder.

Inte visste jag att det inte var jag själv som behövde göra bättre hela tiden. Sluta med saker som jag visste innerst inne var fel. Försöka och försöka tills det inte var någon mening att försöka längre. Alla gör vi ju saker trots att vi vet att det är fel. Det måste ju gå att sopa under mattan, vi är ju bara människor.

Jag tror faktiskt att mitt sätt att tänka och redan tro att jag hade det är det mest farliga tillståndet av alla! Jesus förvandlar alla, ser vi inte den förvandlingen drivs vi av något annat än Hans Ande. Men när Han gör den förvanlingen gör han oss HELT fria!! Det blir omöjligt för mig att vilja göra något annat! Jag förvandlas och det sker genom det största miraklet av alla! Helt plötsligt får jag egenskaper som är omöjliga för den här världen att skapa av sig själv. Mycket i den här världen strävar efter sin egen vinning, som till slut leder till att vi dör. Men Kristus gör att vi dör från allt eget och istället vinner LIV!!!!! Detta är så stort att det inte går att beskriva! Än mindre gå in i ett huvud som inte blivit förvandlat av Honom! Det är inte bara efter det här jordelivet, det är här och nu!! Och den förvandligen är för ALLA som tagit emot Honom! Den var för mig!!

Hjälp alltså, jag var nog den mest egenrättfärdiga människan på den här planeten. Det gick mig bara förbi. Allt jag läste i Bibeln. Hur kunde det vara sant, det gick inte ihop med mitt liv? Men när jag erkände att jag haft fel, vände om och Han fick förvandla mig såg jag helt plötsligt hur saker började falla på plats! Allt Han säger är sant! Den förvandlingen blir beviset på att Han lever och verkar i mig! Den sker konstant!

Jag tror att vi kommer att få se Guds kraft som vi aldrig har sett den förut. Det kommer att ske mirakler och förvandlingar i människors liv som längtar efter MER! Jag vet att något kommer hända snart, känner det ända från djupet av mitt inre. Nästan så att jag exploderar snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.