10 THINGS TO DO IN REYKJAVIK

I söndags befann vi oss fortfarande på Island på våra drömmars resa och sista dagen gjorde vi Reykjavik. Här är 10 saker vi hann med och som kan vara värt ett besök om man har vägarna förbi.

1. Hallgrímskirkja – En helt otrolig kyrka och Islands näst högsta byggnad.

Vi kom dit första advdent en halvtimme innan mässan skulle börja och kören höll på att öva. Jag höll på att börja lipa för det var så vackert.

För ca 70 kr kunde man ta sig längst upp i kyrktornet med utsikt över hela stan.

Processed with VSCO with f2 preset

2. Shopping – Island är något dyrare än Sverige, men alltid kul att titta runt i butiker. Eftersom det var söndag hade en hel del butiker stängt, men hittade ändå lite presenter och julklappar i de som hade öppet.

Det fanns massor av roligt och fint att titta på. Häftiga hus…

Processed with VSCO with f2 preset

Färgglada detaljer…

Vackra gator…

3. Sun Voyager – Den här statyn vid vattnet var till största del omringad av asiater med selfie-pinnar. 

Processed with VSCO with f2 preset

4. Konserthuset – Det mesta vi såg ligger inom gångavstånd, men enkelt att ta sig med bil också. Såhär ser konserthuset ut. Nästan som Uppsalas kloss fast i glas. :)

5. Hamnen – Här fanns det 100 små gulliga pop up-butiker, restauranger och båtar att titta på. Mycket stängt även här dock pga söndag.

6. Europas bästa korvkiosk – tydligen ska korven i Reykjavik vara ett måste. Gjord på ekologisk lamm med massa tillbehör som gömmer sig under korven. Det lät ju väldigt spännande men den var absolut inte god. Här är websidan om man vill läsa mer. Jag trodde att detta var jordens största skämt och turistfälla först. Hade ju varit jätteroligt isåfall, men tydligen inget skämt.

7. Reykjavik flea market – Precis bakom korvkiosken låg Reykjaviks stora loppmarknad.

Här fanns en enorm blandning av fina kläder, leksaker, prylar, skräp. Som man förväntar sig på loppis ungefär.

Processed with VSCO with f2 preset

8. Fika – Efter allt strosande tog vi en kaffepaus på ett random café. Två amerikaner bakom oss i kön jublade åt den veganska morotstårtan. Detta ställe hade även en spacead toalett med alla karaktärer från Star Wars. Vad annars?

Processed with VSCO with f2 preset

9. The Pearl – Reykjaviks Empire State Building (skoja) med en fin restaurang längst upp och ett utsiktsplan där man såg ut över hela staden.

Gratis att ta hissen upp.

Processed with VSCO with f2 preset

Hit hade nästan inga turister hittat. Varför inte, undrade jag.

Den snyggaste.

10. Old IcelandHit skulle jag åka tillbaka vilken dag som helst. Toppklass på mat, service och atmosfär. Jag åt ling för första gången i mitt liv och det var sååå gott. Kostar ganska mycket att äta ute i Island, men om man äter en varmkorv till lunch så jämnar det ut sig. ;)

Tack och hej för den här gången!

« »