Five loaves and two fishes. Mixed media. Sara Woodrow, 2024.

Årets första målning för egen räkning. Även årets första inlägg. Tar en promenad och känner plötsligt lust att damma av den här skrivhörnan. Får även feeling att måla en tavla. Kommer att tänka på en händelse från sjukhuset förra året då min dotter brutit armen. Vi sitter i ett patientrum och väntar på att doktorn ska titta till gipset. Vi har tidigare varit och tagit en bild på röntgen och väntar nu på doktorns utläggning. Allt tar en väldigt massa extra tid. Vi väntar en timme. Två. Tre. Ingen doktor.

Jag lovar min dotter att vi ska köpa glass när vi är färdiga. Piggelin vill hon ha. Tre timmar blir fyra och dottern börjar bli hungrig. Jag känner själv att hungern gör sig påtaglig men i det lilla väntrummet finns ingen fika och heller ingen glass.

Kommer att tänka på brödundret som Jesus gjorde med fem bröd och två fiskar. Tänker att om det dyker upp någon mat i det här väntrummet skulle det verkligen vara ett mirakel.

Sjuksköterskan tittar in genom dörren. Hon ursäktar sig och meddelar att doktorn tyvärr fortfarande inte är färdig. Vid det här laget börjar hon tycka aningen synd om oss och frågar om vi är hungriga. Kanske vi ville ha varsin glass?

Hon går iväg och hämtar en päronglass till dottern. Inte precis en Piggelin, men nära.

Jag tänkte jag skulle hämtat en Piggelin, säger hon. Jag trodde faktiskt att det var en Piggelin.

Ett mirakel, tänker jag.