A SMALL GUIDE ON WATERCOLOUR

Basic_Watercolour_Techniques_01För ett litet tag sedan fick jag en fråga om jag kunde dela med mig av vilka tekniker jag använder när jag målar. Jag tänkte börja med att visa några grundläggande tekniker när det kommer till vattenfärg. Det roliga med vattenfärg är att man verkligen lär sig nya saker hela tiden. Man får inte bli deprimerad om det inte blir exakt som man tänkt sig från början. Jag har lärt mig massor av mina misstag.

Basic_Watercolour_Techniques_02

Här är några av mina vanligaste tekniker när det kommer till vattenfärg:

1. Dry brush. För att få till den här effekten har jag haft en pensel med rak spets som varit fuktig/nästan torr innan jag doppade den i färgen.

2. Wet on wet. Här har jag använt min största mjukaste pensel med rund spets och målat första lagret med massor av vatten och lite färg först. Sedan haft en mindre pensel med rund topp och doppat den med mycket vatten och färg. Se hur fint färgerna flyter in i varandra

3. Paint and water. Här har jag målat som vanligt med ett lager färg och vatten.

4. Splash. Här har jag stänkt färg med hjälp av en pensel doppad i mycket vatten och färg. Man får hoppas på lite tur för här kan det  verkligen bli hur som helst när man skvätter.

5. Graded wash. För att få denna övertoningen har jag först målat botten med färg. Sedan fortsatt uppåt lite i taget genom att addera bara rent vatten. På så sätt tvättas färgskalan ut och blir ljusare och ljusare.

Tips: Bra penslar är verkligen A och O när man målar med vattenfärg. Se till att investera i de bästa penslarna du har råd med.

15 reaktioner på ”A SMALL GUIDE ON WATERCOLOUR

 1. Den här bilden skulle faktiskt vara riktigt snygg som print! Jag skulle älska fler sådana här inlägg! :) Använder du akvarellfärger på tub?

 2. Du är så duktig!! Kul inlägg. Vad använder du för papper när du målar med vattenfärg? Tycker många blir så fula när de väl torkat.

  1. Tack! Vad glad jag blir att du gillar det. Använder akvarellblock med limmade kanter och låter dom torka i blocket. Funkar bra tycker jag. Kram

   1. Tack för ditt svar. Dagen efter köpte jag sånt papper och de fungerade superbra. Tack för tipset! Men en till fråga. Hur gör du om du har målat ngt och vill ha till typ en A3 eller ännu större? När jag scannar in tycker jag alltid att de blir pixligt. Försöker välja så hög upplösning som möjligt men tycker ändå de blir halvdant. kram!

    1. Jag har dålig koll på scanners, men se till att ha typ jättehögt dpi om det går typ 1800. Jag fotar av mina bilder med bra ljus och bra kamera. Men det är alltid mycket efterarbete i Photoshop. Hoppas det löser sig för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.