A SMALL GUIDE ON WATERCOLOUR

Basic_Watercolour_Techniques_01För ett litet tag sedan fick jag en fråga om jag kunde dela med mig av vilka tekniker jag använder när jag målar. Jag tänkte börja med att visa några grundläggande tekniker när det kommer till vattenfärg. Det roliga med vattenfärg är att man verkligen lär sig nya saker hela tiden. Man får inte bli deprimerad om det inte blir exakt som man tänkt sig från början. Jag har lärt mig massor av mina misstag.

Basic_Watercolour_Techniques_02

Här är några av mina vanligaste tekniker när det kommer till vattenfärg:

1. Dry brush. För att få till den här effekten har jag haft en pensel med rak spets som varit fuktig/nästan torr innan jag doppade den i färgen.

2. Wet on wet. Här har jag använt min största mjukaste pensel med rund spets och målat första lagret med massor av vatten och lite färg först. Sedan haft en mindre pensel med rund topp och doppat den med mycket vatten och färg. Se hur fint färgerna flyter in i varandra

3. Paint and water. Här har jag målat som vanligt med ett lager färg och vatten.

4. Splash. Här har jag stänkt färg med hjälp av en pensel doppad i mycket vatten och färg. Man får hoppas på lite tur för här kan det  verkligen bli hur som helst när man skvätter.

5. Graded wash. För att få denna övertoningen har jag först målat botten med färg. Sedan fortsatt uppåt lite i taget genom att addera bara rent vatten. På så sätt tvättas färgskalan ut och blir ljusare och ljusare.

Tips: Bra penslar är verkligen A och O när man målar med vattenfärg. Se till att investera i de bästa penslarna du har råd med.

« »