ATT DRIVA EGET OCH HA SMÅ BARN

Run_A_Business_With_Small_ChildrenFör ett tag sedan fick jag frågan hur det går att kombinera driva eget företag samtidigt som man har små barn. Ett av mina knep för att få det att gå ihop är att ta på mig så lite som möjligt när det gäller uppdrag och se till att barnen kommer i första hand. Det betyder att vi offrar en del ekonomiskt, men jag ser det som en stor investering i mina barn. En viktig detalj i hur jag får det att gå ihop är att min man verkligen stöttar mig. Det skulle aldrig gå om vi inte båda var väldigt peppande och offrade av oss själva. Förra året var till exempel Englishman hemma och innan det var jag hemma. I år blir det väldigt mycket pusslande.

Här är några knep som jag kör med för att få det att gå smidigare:

• Se till att alltid skriva ner varandras grejer i era kalendrar.
• Kommunicera allt.
• Prioritera bort uppdrag som kanske är roliga men som får vänta tills man har tid.
• Hitta en balans. Familj, jobb, någon aktivitet och varva med mycket vila och återhämtning.

Det är inte direkt lätt att jobba hemifrån samtidigt som barnen är små. De vill alltid ha min fulla uppmärksamhet. Jag tror att dagens samhälle stressar mycket och arbetar väldigt hårt. Jag kan känna själv att jag gärna vill vara Superwoman med jobb och hinna med att vara mamma så mycket som möjligt. Jag får påminna mig själv om att saker alltid kan vänta men barnen är bara små en gång.

5 reaktioner på ”ATT DRIVA EGET OCH HA SMÅ BARN

  1. Ingenting slår väl att ha en bra relation till sina barn och ge dem allt under uppväxten! Och då inte heller pengar. Pengar är en nödvändighet för att ha tak över huvudet och mat på bordet, men jag tror inte det är speciellt sunt att låta pengarna stå i centrum i alla lägen. En skaffar väl barn för att en vill se och ge dem allt? Fint av dig iallafall!

    1. Ja, så är det exakt :) Det är nog aldrig så ”tufft” i livet som det är när man har små barn och många ser sig nog som ”rika” ändå :) <3

  2. Du är grym! Tänker att det måste finnas en del fördelar med att vara sin egen och ha småbarn ändå? Kunna styra och bestämma lite själv när och hur mycket man vill jobba? Å andra sidan stressen att alltid behöva göra lite mer kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.