ATT DRIVA EGET OCH HA SMÅ BARN

Run_A_Business_With_Small_ChildrenFör ett tag sedan fick jag frågan hur det går att kombinera driva eget företag samtidigt som man har små barn. Ett av mina knep för att få det att gå ihop är att ta på mig så lite som möjligt när det gäller uppdrag och se till att barnen kommer i första hand. Det betyder att vi offrar en del ekonomiskt, men jag ser det som en stor investering i mina barn. En viktig detalj i hur jag får det att gå ihop är att min man verkligen stöttar mig. Det skulle aldrig gå om vi inte båda var väldigt peppande och offrade av oss själva. Förra året var till exempel Englishman hemma och innan det var jag hemma. I år blir det väldigt mycket pusslande.

Här är några knep som jag kör med för att få det att gå smidigare:

• Se till att alltid skriva ner varandras grejer i era kalendrar.
• Kommunicera allt.
• Prioritera bort uppdrag som kanske är roliga men som får vänta tills man har tid.
• Hitta en balans. Familj, jobb, någon aktivitet och varva med mycket vila och återhämtning.

Det är inte direkt lätt att jobba hemifrån samtidigt som barnen är små. De vill alltid ha min fulla uppmärksamhet. Jag tror att dagens samhälle stressar mycket och arbetar väldigt hårt. Jag kan känna själv att jag gärna vill vara Superwoman med jobb och hinna med att vara mamma så mycket som möjligt. Jag får påminna mig själv om att saker alltid kan vänta men barnen är bara små en gång.

« »