FISKGRYTA MED TOMAT

Fiskgryta_01 Idag har jag invigt min lergryta som jag köpte någon gång förra året. Jag tror att Englishman har lagat något i den en gång tidigare, men första gången för mig. Hade nämligen bestämt mig för att göra fiskgryta på den bortglömda torsken som legat i frysen i en evighet utan att bli uppäten. Googlade ett recept som lät gott och innehöll saker som jag hade hemma.

För 4 personer behöver man:

6 potatisar
✚ 3 morötter
✚ 1 lök
✚ 2 vitlöksklyftor
✚ Lite timjan
Lite smör att fräsa grönsakerna i
✚ 5 dl fiskbuljong
500 g passerade tomater
500 g upptinad och tärnad torskfilé
Salt och peppar
✚ 1 citron

Fiskgryta_02
1. Hacka potatis, morot och lök och fräs i lite smör. Tillsätt tomatsåsen och fiskbuljongen och koka långsamt i 15-30 minuter.

Fiskgryta_05
2. Smaksätt med salt, peppar, timjan och några droppar citron.

Fiskgryta_03
Jag hade ingen färsk timjan hemma så tog den här kryddmixen som jag brukar använda till fisk.

Fiskgryta_07
3. Lägg i fisken och koka ytterligare några minuter.

Fiskgryta_08
4. Servera med rostade trekanter och smör. Jag är egentligen ett stort fan av goda fiskgrytor, men det vill sig inte att jag lagar det själv så ofta. Denna var supergod!

« »