HOW I EDIT MOST OF MY PICTURES IN PHOTOSHOP

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_01
Idag tänkte jag dela med mig om hur jag redigerar nästan alla mina bilder i Photoshop. Med detta som bas kan jag sedan fixa bilderna och få fram olika känslor beroende på hur jag vill att bilden ska se ut. Denna redigeringen ger bilderna ett mjukt ljus och en matt känsla. Typ VSCOcam-trenden som är poppis nu :):):)

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_02
Före och efter.

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_03
1. Jag börjar alltid med att duplicera bakgrundslagret 3 gånger (cmd+J, cmd+J, cmd+J).

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_04
2. Sedan ändrar jag blandningsläget på två av lagren till ”soft light” och ett till ”screen” (om man inte vet hur man använder ”blend modes” i Photoshop kan jag tipsa om att googla eller youtuba ”blend modes in Photoshop”, så hittar man hur man gör).

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_05
3. Markera ett av ”soft light”-lagren och lägg till ett filter med ”High Pass…”, som man hittar under Filter > Other. Detta gör att bilden får mer skärpa. Jag brukar lägga skärpan mellan 2-10 beroende på hur stor bilden är. En liten bloggbild brukar räcka med 2.

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_06
4. Dra ner mättnaden till ca -40 för att få bort lite färg i bilden. Detta gör man längst ner i sin lagerpalett under ikonen som ser ut som en svart/vit cirkel och väljer Hue/Saturation.

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_07
5. Addera ett nytt lager med mörkgrått och ge lagret effekten ”Lighten” i blandningsläget. Här kan man lägga till flera olika färglager beroende på hur man vill att bilden ska se ut. Ett mörkgrått lager med effekten ”Lighten” gör att det svarta blir grått istället för helt svart och bilden känns mattare.

How_I_Edit_All_Of_My_Pictures_09
6. När allt är klart borde lagerpaletten alltså se ut som bilden här ovan med 6 olika lager. Hör gärna av er om det funkar på era bilder eller inte <3

« »