KÖKSRENOVERING MED EN LITEN BUDGET

Köket_Efter_04Efter att vi flyttat in i vårt nya hus i september gjorde vi en liten renovering av köket. Vi hade inte pengar att lägga på ett helt nytt kök så istället gjorde vi några små förändringar för att få det befintliga köket lite finare.

Köket_Efter_05Såhär såg köket ut före. Listen under skåpen har sågats rak och handtagen är spraymålade i guldfärg. Här nedan är ytterligare några grejer som vi gjorde med en väldigt liten budget.

Köket_Efter_011.Målat om väggarna. När vi flyttade in var kökstapeten väldigt intakt, vilket gjorde att förarbetet inte alls var speciellt jobbigt. Spacklade några hål och tejpade runt listerna och målade sedan med en roller. Färgen är en blandning av grå och beige och heter Älvdans från Becker.

Köket_Efter_022.Bytt blandare. Världens bästa pappa hjälpte till att ta bort och sätta dit en ny blandare. Denna kostade 399 kr på IKEA. Bara genom att ta bort den gamla och sätta dit denna gjorde att köket fick ett enormt lyft.

Köket_Efter_033.Målat om kaklet. När vi flyttade in hade kaklet små dekaler från 90-talet och gjorde att köket kändes väldigt omodernt. Det fixades enkelt med vit kakelfärg som målades direkt på kaklet och fogen. Färg och kakeltvätt köpte vi på Bauhaus och för att få det jämt använde jag en skumgummiroller.

« »