NÄR MAN INTE RÄCKER TILL

En sak jag insåg förra året var att jag förlitat mig på att klara så mycket i mig själv. Jag kunde ofta få kommentarer som att jag var duktig som klarade av längre perioder själv med barnen. Kanske klarade jag det bra men efter att ha varit hemma med barnen själv i flera år, drivit företag, varit en god fru, mamma till tre och en kvinna som längtade efter mer av Gud kom jag fram till att jag inte räckte till.

Det var under en av mannens längre resor som jag insåg att jag inte längre ville eller ens kunde klara det längre. Jag visste att efter två veckor skulle jag tappa tålamodet mer än vad jag ville och skrika alldeles för mycket på barnen. Jag var verkligen helt ärlig och öppen med Gud. Jag ville inte ha det så och det var som om jag helt plötsligt insåg min egen begränsning och hur mycket jag kunde klara av i min egen kraft.

Och det var exakt då han talade till mig och helt plötsligt gick det in i mig att det inte är tänkt att jag ska klara något i min egen kraft. Jag ska inte gå en enda dag utan att lämna hela mitt liv i hans händer. Det var som om allt mitt eget dog där och då! Jag slängde mig ner på golvet i tårar och tackade Gud för att han mötte mig i min svaghet. Bara när jag gav upp allt och insåg att han MÅSTE hjälpa mig kunde han göra det. Det blev så otroligt stort för mig. Den långa resan blev den bästa jag någonsin varit själv under. Jag gick upp varje dag och bad Gud om nåd att dö bort från mig själv.

Kan verkligen se tillbaka på året som gått med stor tacksamhet. Den resan blev en av de sista för Englishman och det var just under den som jag fick insikten. Det kändes som en otrolig uppenbarelse på en av skatterna i Bibeln.

Nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i min kropp, det lever jag i tron på Guds son, som har älskat mig och utgivit sig för mig.

Gal 2:20

Jag har fortfarande saker som han behöver hjälpa mig med, men det är verkligen sant som det står i bibelordet i bilden här ovan. När vi hungrar efter hans rättfärdighet får vi se frukt i våra liv. Den kommer som ett bevis! Tålamod och mildhet som är helt omöjligt att skapa i sig själv!

« »