NY PENNA OCH NÅGRA TIPS!

Wacom_01
Idag har jag beställt en ny penna till min Wacom. Blev så ledsen när den gick sönder och har kört med den gamla på sparlåga ett tag eftersom den funkar lite ibland. Men nu när jag surfade runt såg jag att det börjat säljas bara pennor, så då var det lika bra att köpa en ny.

Wacom_02
Den här blev det. Exakt samma som jag hade tidigare men utan att Stellan har dragit i den.

Wacom_03Mitt bästa tips om man har eller vill skaffa sig en ritplatta är att byta ut musen helt och använda pennan till allt, inte bara när man vill rita. Armen är nämligen inte gjord för att hålla i en mus, men när man håller en pennan i handen får armen vila och stöd vilket gör att man orkar arbeta bättre. Nu för tiden är det kanske inte så vanligt med mus, men hursomhelst mycket bättre för armen att ha en penna än att använda laptoppens pekplatta också :)

Wacom_07Förutom att använda pennan till allt jag gör och ritar på datorn använder jag den till att skriva text. Här har jag skrivit med pensel nr 2 i Photoshop.

Wacom_04För att få till den här tryckkänsligheten är när man skriver i Photoshop kan man använda pensel nummer 4. Då blir linjen tjockare ju hårdare man trycker.

Wacom_05Alfie blev glad för han fick låna min gamla penna. Den glappar och fungerar väldigt dåligt men han tycker mest att det är kul att leka kontor. Spelar inte så stor roll om de grejerna fungerar eller inte.

« »