ONE WEIRD, ONE ROMANTIC AND ONE THRILLING

Den senaste veckan har jag lyckats pricka in tre riktigt bra filmer i rad. En udda, en romantisk och en spännande. Ett tag var jag bara intresserad av att titta på serier, men nu har jag börjat hitta tillbaka till tjusningen i en riktigt bra film. Tänkte därför jag tipsa om mina tre senaste filmer som alla lämnade ifrån sig ett trevlig pirr i magen.

Filmtips_01 Filmtips_02
1. The Way Way Back, handlar om 14-årige Duncan som är på semester med sin mamma och hennes nya pojkvän. Pojkvännen är en riktig skitstövel, spelad av Steve Carell. I sin ensamhet träffar pojken på Owen (Sam Rockwell) som hjälper honom att hitta livsgnistan igen. Filmen är sådär underbart långsam och melankolisk och även om den är väldig deppig blir man ändå glad. Sam Rockwell är dessutom en av mina favoriter och han äger hela filmen.

Filmtips_03 Filmtips_04
2. Remember Sunday, var en sådan film som jag inte kunde släppa efter att jag hade sett den. Det är alltid ett väldigt bra betyg i min bok. Den får kanske inget pris som bästa film men den hade något över sig som bara var så mysigt. Den handlar om en ung supersmart vetenskapsman som, via en hjärnskada några år tidigare, tappar sitt korttidsminne varje gång han sover. En dag möter han servitrisen Molly och trots att han egentligen inte minns henne blir han upp över öronen förälskad.

Filmtips_05 Filmtips_06
3. The Scapegoat, handlar om två män som möts en kväll i 50-talets England och inser att de är varandras dubbelgångare. De har inget gemensamt förutom utseendet men bestämmer sig för att ses en gång till. Den är spännande och fängslande från första stund. Tog inte upp mobilen för att kolla saker en enda gång, då vet man. Störde mig något på den entoniga stråkmusiken som förföljde hela filmen ända till eftertexten, men utöver det var den mycket bra.

Alla tre finns på Netflix. Tycker att det kan vara svårt att hitta filmer på Netflix. Mycket känns som gammal skåpmat, eller är det bara jag? Har ni några tips på lager får ni mer än gärna tipsa bland kommentarerna <3

8 reaktioner på ”ONE WEIRD, ONE ROMANTIC AND ONE THRILLING

  1. Hej Sara! Har du några tips för hur man kan bli bättre på att rita människor? Jag ritar mycket annat, men just människor, hållning, ansiktsuttryck, osv känns svårare av någon anledning. Har testat att rita utomhus, men folk rör sig så fort.. eller från magasin, men det är ju inte riktigt samma sak, är betydligt lättare… Tips? Undrar också om du har några tips på bra papper som tar akvarell och tusch, och bra pennor, har testat många men ännu inte hittat någon speciell favorit! Tack på förhand och ha en fin höst! /Anna

    1. Hej Anna, Ett bra sätt som har hjälpt mig mycket är att gå krokikurser. Jag gick mina när jag studerade, men det brukar finnas öppna kvällar om man googlar kroki + staden man bor i. Just nu använder jag ett akvarellblock som heter Canson, som är jättebra. Köpte det på Panduro. Lycka till! Kram

      1. Hej Sara! Tack för tipset, bra idé med kroki, det var ett tag sen, ska kolla om det finns några öppna kvällar här. Har faktiskt nyligen köpt Canson och gillade det verkligen, så tack för påminnelsen! Försöker just nu motivera mig själv att ta upp skapandet igen, har blivit lite trött på det jag målat tidigare… så hoppas komma på lite nya idéer so gör att det känns kul igen… ..vad gör du när du liksom tappar glöden? eller det gör du kanske inte ;) Tack för att du svarade!

        1. Hej igen! Bra fråga! Just nu lider jag av motsatsen. Har massor med inspiration men ingen tid överhuvudtaget. När jag tappar glöden brukar jag ta det lugnt. Vänta in tills den kommer tillbaka igen. Samla inspiration under tiden. :) Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.