ONE WEIRD, ONE ROMANTIC AND ONE THRILLING

Den senaste veckan har jag lyckats pricka in tre riktigt bra filmer i rad. En udda, en romantisk och en spännande. Ett tag var jag bara intresserad av att titta på serier, men nu har jag börjat hitta tillbaka till tjusningen i en riktigt bra film. Tänkte därför jag tipsa om mina tre senaste filmer som alla lämnade ifrån sig ett trevlig pirr i magen.

Filmtips_01 Filmtips_02
1. The Way Way Back, handlar om 14-årige Duncan som är på semester med sin mamma och hennes nya pojkvän. Pojkvännen är en riktig skitstövel, spelad av Steve Carell. I sin ensamhet träffar pojken på Owen (Sam Rockwell) som hjälper honom att hitta livsgnistan igen. Filmen är sådär underbart långsam och melankolisk och även om den är väldig deppig blir man ändå glad. Sam Rockwell är dessutom en av mina favoriter och han äger hela filmen.

Filmtips_03 Filmtips_04
2. Remember Sunday, var en sådan film som jag inte kunde släppa efter att jag hade sett den. Det är alltid ett väldigt bra betyg i min bok. Den får kanske inget pris som bästa film men den hade något över sig som bara var så mysigt. Den handlar om en ung supersmart vetenskapsman som, via en hjärnskada några år tidigare, tappar sitt korttidsminne varje gång han sover. En dag möter han servitrisen Molly och trots att han egentligen inte minns henne blir han upp över öronen förälskad.

Filmtips_05 Filmtips_06
3. The Scapegoat, handlar om två män som möts en kväll i 50-talets England och inser att de är varandras dubbelgångare. De har inget gemensamt förutom utseendet men bestämmer sig för att ses en gång till. Den är spännande och fängslande från första stund. Tog inte upp mobilen för att kolla saker en enda gång, då vet man. Störde mig något på den entoniga stråkmusiken som förföljde hela filmen ända till eftertexten, men utöver det var den mycket bra.

Alla tre finns på Netflix. Tycker att det kan vara svårt att hitta filmer på Netflix. Mycket känns som gammal skåpmat, eller är det bara jag? Har ni några tips på lager får ni mer än gärna tipsa bland kommentarerna <3

« »