Sitter i soffan med två filtar och försöker ta in att sommaren är slut. Har inte riktigt fått in rutin att ta på mig tjocktröja än, så det är tur det finns filtar nära till hands. Finns få saker jag ogillar så mycket som att frysa och få saker som ger så mycket mysfaktor som en filt. I dessa tider måste man ju se till att det finns många filtar på lager också. 

För ganska precis ett år sedan försvann väldigt mycket kraft och allt hamnade på paus under en period. Blev påmind av det nu när jag tittade i min kalender för september. Jag ritade nämligen den här bilden under tiden och den beskriver väldigt bra vart jag befann mig sista delen av förra året. 

Jag var väldigt stressad och kraftlös i kroppen pga olika omständigheter och jag minns att enda gångerna jag kunde känna mig vid liv var när jag hörde sanningens ord om Jesus Kristus. Det kunde vara något som någon sa eller en text jag läste. Om orden innehöll sanning om Jesus var det som om hela kroppen kände sig vid liv. I alla andra stunder kände jag mig helt apatisk och trött. 

På kvällen den 22:e september 2021 tänkte jag på att jag har känt mig bedövad och haft ett otroligt behov av Jesus varje dag. Kom att tänka på hur speciellt det varit att gå från orkeslös till livsgnista bara genom att höra sanningens ord. Kom att tänka på att egentligen är det ju alltid så, att endast i Kristus finns kraft och utan Honom finns inget. 

I det ögonblicket kom en våg av kraft och glädje över mig och det jobbiga bedövande tillståndet försvann.

Så förvånad jag blev att detta inträffade exakt på dagen då judarna firar lövhyddohögtiden. Inte hade jag någon vidare koll på den, men var tvungen att grotta ner mig lite mer eftersom jag kände mig befriad på just på den dagen. :) En tid då judarna går ut och sover i hyddor för att påminna sig om att Gud räddade dem från fångenskapen ur Egypten och uppehöll dem i hyddor i öknen. Där bevisade han bokstavligen att han var deras allt. En högtid när man bara känner glädje.

Det blev en fantastisk påminnelse även för mig. Min tröst ligger inte i hus eller hem, jobb eller karriär. Endast hos honom finns min räddning. Bara han kan tillfredställa. Extra påtagligt när man inte mår bra och något att vara tacksam över när man mår bra.

”För han skyddar (gömmer) mig i sin hydda (hebreiska ”sukka”, täckande skydd, betyder också ”sammanflätad”), på olyckans dag; han döljer mig i sitt tält och lyfter mig högt upp på en klippa.”

Psaltaren 27:5 SKB

”En djupare mognad i Herren gör att man förlorar längtan efter allt sitt eget. Inget annat tillfredställer än Hans närvaro.”