SHOW ME LOVE

Det här året har utan att överdriva varit det mest fantastiska året i mitt liv. Sedan jag fick mitt nya hjärta (fick möta Jesus på ett sätt som förvandlade hela mitt liv) har jag inte kunnat sluta prata om det. Jag är inte direkt någon pratkvarn av mig i vanliga fall men jag älskar att berätta om vad Gud gör i mitt liv. 

Detta handlar om första gången jag fick berätta för en helt främmande man att Jesus älskar honom och hur han reagerade. 

Det var i somras och jag hade gått och väntat på ett paket från DHL i två veckor som aldrig dök upp. Till saken hör att mitt DHL-ombud vanligtvis ligger 5 minuter bort och när mitt paket väl dyker upp har det hamnat hos ett ombud i en håla utanför Uppsala 1,5 h bort. 

Ni kan ju ana min irritation när jag sätter mig i bilen för att åka och hämta paketet. 

Men så i bilen brukar jag alltid be till Gud och just den här resan slås jag av Guds kärlek när jag kör och börjar gråta. Det händer ofta att jag gråter nu för tiden men den här gången får jag en känsla att jag nog ska berätta för personen som delar ut paket i hålan utanför Uppsala att Jesus älskar honom eller henne. Att det kanske fanns någon mening med att mitt paket kom fel. 

När jag kom fram till affären berättar jag för mannen i kassan att jag tror att jag har ett meddelande till honom. Han blir nyfiken och jag berättar bara enkelt och kort att Jesus älskar honom. Han blir helt paff och frågar om vem som har skickat dit mig. ”Ingen”, säger jag, men säger att jag bara fick en känsla att jag skulle säga det. 

”Det är ju inte sant”, säger han. Sedan säger han att jag är den andra helt främmande personen denna veckan som kommit in till affären och har det meddelandet just till honom. ”Och jag som inte ens pratar med Gud speciellt ofta. Detta måste jag SMÄLTA”, säger han. Och när jag går ut till bilen springer han efter helt tagen och frågar hur jag kunde veta att Jesus älskar just honom och att han nog måste ta kontakt med en kyrka och börja be mer. :’) Var inte det lite häftigt? 

Hela det här halvåret har det hänt så många häftiga grejer. Denna historien är bara en av många. 

« »