THE LADY IN THE TOY SHOP

Loving_GodPrecis innan jul, samtidigt som jag hade min paus från omvärlden, tog jag även 40 dagars ledigt från mitt företag. Det lät kanske inte som världens smartaste grej eftersom jag då inte skulle tjäna några pengar och veckorna innan jul låg framför. Men jag hade bestämt mig för att lita på Gud och inte oroa mig för om jag skulle få pengar eller inte.

För att göra en lång historia kort fick jag precis innan jul en beställning som gav mig precis det jag behövde inför jul utan att behöva lägga ner något jobb. Det var ett väldigt stort mirakel för mig och kändes verkligen som en present från himlen.

Men det är inte detta som denna historien handlar om, utan vad som hände precis när jag hade fått pengarna till mitt konto. Den dagen satt jag vid frukostbordet tillsammans med Englishman och när vi åt påminde han mig om att jag inte får glömma ge tionde på pengarna som jag hade blivit välsignad med. Vanligtvis brukar jag ge en summa pengar till välgörenhet varje månad, men den här gången bad jag till Gud att visa mig vem som behöver dessa pengar.

Senare samma dag åker jag till en leksaksaffär i stan för att hämta ett paket som min son skulle få i julklapp. Framför mig i kön står en kvinna som pratar lite förtvivlat med kassörskan och undrar om hon kan få köpa en grej på avbetalning eller delbetalning. Hon berättar att hon ska få pengar den 26:e men då är det för sent eftersom paketet ska skickas utomlands. Det gick tyvärr inte, sa kassörskan, lite ledsamt. Kvinnan blir förtvivlad och ber om och om igen att få betala via faktura.

Jag hade inte hört hela samtalet så jag visste inte vad det var hon ville köpa, men jag fick en känsla att jag skulle betala det för henne. Så jag frågar vad det handlar om och kvinnan berättar att det är ett paket med Duplo. Jag säger att jag gärna köper det åt henne. Då blir hon helt chockad och kan först inte ta emot, men jag säger att det är mitt nöje. Kassörskan blir helt chockad hon också och frågar om vi känner varandra. Nej, svarar kvinnan. Och kassörskan blir så rörd att hon tar fram sin personalrabatt :)

När vi har betalat berättar kvinnan att Duplot är till en liten pojke i Colombia vars föräldrar är jättefattiga och så gärna ville köpa Duplo till sin son i julklapp men att de hade inte råd. Då hade kvinnan känt sådan nöd för familjen och bestämt sig själv för att köpa det till dem innan jul, trots att hon själv inte hade råd. Och där bakom i kön får jag mitt bönesvar.

Varje gång jag tänker på det blir jag gråtfärdig och så glad. Känner sådan tacksamhet och kärlek till Gud som vet exakt vad vi behöver.

« »