THINGS THAT MATTER MORE

My_Office_01Glad fjärde advent. Jag tog en välbehövlig bloggpaus den senaste månaden, men nu är jag tillbaka igen. Det är mycket som har hänt i mitt liv under tiden det har varit tyst och jag vill bara berätta kort vad det är som hänt.

För ungefär ett år sedan tog mitt liv en ny riktning. Det började med att jag fick en relation till Jesus som jag inte haft förut och jag började få en längtan till att spendera mer av min tid med honom. Varje dag det senaste året har jag slagits av hans kärlek och gråter hela tiden av tacksamhet.

Jag kan inte förklara exakt vad som har hänt, men det är som att jag har fått ett helt nytt hjärta. Jag har börjat se på saker med kärlek och vill berätta för alla jag möter om hur god Gud är. Första gången det hände förstod jag inte ens själv vad som hände. Jag har varit kristen i hela mitt liv så tron har alltid funnits där men en dag var det som om jag vaknade upp och verkligen fick möta honom.

Det började med att jag frågade mig själv om Gud verkligen finns. Jag var på semester i Jerusalem och kom att tänka på att detta kanske var en plats där Jesus verkligen hade varit på. Jag var på väg upp för trapporna till övre salen när jag ställde mig frågan. Finns han verkligen fortfarande? Någonstans så hade jag ju alltid trott det, men hur kunde jag veta att det verkligen, verkligen är så. Några minuter senare, när jag gick in i rummet, började jag storgråta, satte mig ner på knä och kunde inte prata på hur länge som helst. Jag försökte berätta för min man vad som hade hänt när jag kom ut igen, men hur mycket jag än försökte gick det inte att säga ett enda ord. Och ju mer jag försökte desto mer började jag storgråta. Stackars Englishman trodde att jag hade blivit överfallen eller nåt :) Jag kan inte förklara det annat än att jag visste i mitt hjärta att Jesus var där just då.

Efter det fick jag en längtan att läsa Bibeln och be mer än jag gjort tidigare. Ville verkligen få tag på mer av honom men jag visste inte exakt hur. Så det tog nästan ett år till innan jag fick samma möte igen. Det var i oktober förra året och sedan dess har jag inte kunnat släppa det.

Så den här månaden har jag tagit en paus från sådant som tagit mycket tid i vardagen och istället lagt den på sådant som betyder mer.

Har börjat skriva sånger och berättar för alla jag träffar om kärleken till Jesus. Är mycket gladare än förut och saker som tidigare känts jobbiga har bytts ut till känslor av frid.

Så det är ungefär vad som upptar mitt huvud för tillfället. Men nu är jag tillbaka igen som vanligt :)

« »