LESS OF ME, MORE OF ICE CREAM


Den senaste tiden har jag varit ganska trött på mig själv och min blogg. Om jag ska vara helt ärlig så har jag i mina 10 år som bloggare alltid haft som fokus att få mig själv att se så bra ut som möjligt. Snyggt hem, snygg design, snygga bilder. Det har inte alltid varit en öppen agenda men undermedvetet har det alltid funnits en strävan att det jag gör ska uppfattas bra. Inte så konstigt egentligen, den här bloggen handlar ju om vad som händer runtomkring mig. Det är bara det att jag blivit så väldigt trött på det. 

Trött på att tänka på mig själv.

Kanske är det för att någon kommit in i mitt hjärta och förändrat hela min världsbild. Fått mig att inse att det här livet handlar om att se andra människor. Att se Jesus. Att hjälpa även om man inte får så mycket som ett tack tillbaka. Hur glad man blir över att glädjen ligger i Gud och inte i vad andra tycker och tänker om mig.

Dagens bibelställe:

”Those who think they can do it on their own end up obsessed with measuring their own moral muscle but never get around to exercising it in real life. Those who trust God’s action in them find that God’s Spirit is in them—living and breathing God! Obsession with self in these matters is a dead end; attention to God leads us out into the open, into a spacious, free life. Focusing on the self is the opposite of focusing on God. Anyone completely absorbed in self ignores God, ends up thinking more about self than God. That person ignores who God is and what he is doing. And God isn’t pleased at being ignored.”

‭‭Romans‬ ‭8:5-8‬ ‭MSG‬

11 reaktioner på ”LESS OF ME, MORE OF ICE CREAM

 1. Tycker att det är så fint att du delar med dig av Jesus. Det är så inspirerande och hoppgivande i en värld som denna. Men vi kan göra skillnad och göra vårt bästa för att vara bra människor och inte bara tänka på oss själva❤️ Kram!

 2. Så är det säkert, att man tröttnar på att alltid (oftast) framställa sig perfekt!
  Men, jag saknar din blogg som den var! Alltså, nya inlägg ofta. Nu tittar jag in väldigt sällan pga det, men ibland finns ändå inga nya inlägg… :(

  Dock är det lite av ett sundhetstecken kanske. Att man inte fokuserar så mycket på en blogg! (Om den nu inte är ens företag) Det finns så mycket annat i livet som tar tid och fokus. :)

  1. Det är verkligen det bästa som har hänt mig. Du har rätt, jag har bara så många tankar i huvudet som är svårformulerade ? kramar

 3. Leva är att balansera .
  Tröttna på sig själv- tröttna på andra.
  Älska sig själv – älska den andra
  Fokus ut och fokus in
  Fortsätt du med bloggen din!
  Kram

 4. Bra inlägg! Nyttigt att bli påmind om vad som är viktigt här i livet. Det märks att du har förändrats, eller rättare sagt: det märks att Gud har förändrat dig :)

 5. Förstår precis dina tankar om att tröttna. En sund utvärdering av sig själv. Samtidigt är det så inspirerande att höra om vad som hänt i ditt hjärta, och det lyser igenom i dina inlägg. Gud har ju lagt ner något i dig, en blick för det vackra, en känsla i handen. Och du har en plattform där du kan kombinera detta. Jag har aldrig uppfattat dig som ytlig – vilket man gjort med många andra… Du ger verkligen inspiration, kreativitet och skönhet till många, och jag är säker på att Gud har en tanke med det. Att få sprida hans skönhet – det visar ju på hans person! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.