LESS OF ME, MORE OF ICE CREAM


Den senaste tiden har jag varit ganska trött på mig själv och min blogg. Om jag ska vara helt ärlig så har jag i mina 10 år som bloggare alltid haft som fokus att få mig själv att se så bra ut som möjligt. Snyggt hem, snygg design, snygga bilder. Det har inte alltid varit en öppen agenda men undermedvetet har det alltid funnits en strävan att det jag gör ska uppfattas bra. Inte så konstigt egentligen, den här bloggen handlar ju om vad som händer runtomkring mig. Det är bara det att jag blivit så väldigt trött på det. 

Trött på att tänka på mig själv.

Kanske är det för att någon kommit in i mitt hjärta och förändrat hela min världsbild. Fått mig att inse att det här livet handlar om att se andra människor. Att se Jesus. Att hjälpa även om man inte får så mycket som ett tack tillbaka. Hur glad man blir över att glädjen ligger i Gud och inte i vad andra tycker och tänker om mig.

Dagens bibelställe:

”Those who think they can do it on their own end up obsessed with measuring their own moral muscle but never get around to exercising it in real life. Those who trust God’s action in them find that God’s Spirit is in them—living and breathing God! Obsession with self in these matters is a dead end; attention to God leads us out into the open, into a spacious, free life. Focusing on the self is the opposite of focusing on God. Anyone completely absorbed in self ignores God, ends up thinking more about self than God. That person ignores who God is and what he is doing. And God isn’t pleased at being ignored.”

‭‭Romans‬ ‭8:5-8‬ ‭MSG‬

« »