Nu till våren har jag skapat en serie belyst glaskonst för Glasvision som just nu finns uppe i min shop. Tre skimrande motiv mot mörk bakgrund. Två modeillustrationer och en lekfull häst i rörelse. Tavlorna kommer i två olika storlekar, 50×70 cm samt 22,5×30 cm, och varje motiv är komplett utrustat med LED-belysning samt ram.

Tanken var att dessa skulle lanseras i nyåret, men på grund av olika omständigheter och att tavlorna tog lite längre tid att produceras kommer lanseringen först nu. Jag har tänkt fram och tillbaka på dessa speciella tider vi lever i just nu och härom natten kom att tänka på vad namnet på tavelserien faktiskt är, ”skimrande motiv mot en mörk bakgrund”. Det kändes ändå hoppfullt att man kan fokusera på det som lyser upp även om det känns som mycket mörker omkring en. Ljuset är starkare än mörkret. Även om det inte var min tanke just när motiven gjordes och inte hade man väl någonsin kunnat tro att vi någonsin skulle hamna här så fanns det kanske en mening med allt. Så otroligt viktigt att vi håller fokuset på ljuset.

Här nedan finns fler bilder. :)

Shimmer Girl.

Shimmer Horse.

Lady Shimmer.

Alla motiven är målade för hand med akryl, torrpastell, oljepastell samt guld- och silverfärg och sedan tryckta på glaset. Det var verkligen en rolig utmaning att göra tavlor i glasets unika material. Det blir en helt annan effekt än vad jag är van vid. Tavlorna passar extra fint i en offentlig miljö men fantastiskt fina framför allt i hemmiljö.

Jättekul uppdrag och spännande att skapa något som jag inte sett så mycket av tidigare. Har svårt att välja ut min favorit, blev verkligen så glad över hur alla tavlorna blev. Tavlorna går, som sagt, att tända upp vilket blir otroligt effektfullt. Det var en liten utmaning att få till med den mörka bakgrunden, så det känns fantastiskt kul att det bliv så bra. Jättefina även när de är släckta.

Samtliga motiv finns tillgängliga i min shop och inom kort hos Glasvision samt i Orrefors Kosta Bodas fysiska butiker.