THE DAY THAT CHANGED EVERYTHING

Nu har det gått sju år sedan allt förändrades. Stellan låg i min mage och vi var på semester i Tel Aviv för att fira min 30-årsdag. En av dagarna var vi i Jerusalem och besökte övre salen och jag mötte Herrens själv. Än idag gråter jag när jag tänker på det. Jag har skrivit om det så många gånger men ändå inte tillräckligt många.

Jag hade med mig min kamera för att fotografera och det var just min tanke med att gå upp till övre salen den dagen. Jag minns att trapporna var smala och nedgångna i vacker ljus Jerusalemsten. Jag tittade ner på trappstegen och undrade om det var just här som Jesus hade gått.

Och när jag tänkte den tanken fick jag samtidigt en annan tanke, hur kunde jag veta att Jesus verkligen finns?

Några minuter senare gick jag in genom porten och stod själv inne i övre salen samtidigt som ett litet gäng asiater stod och lovsjöng en bit bort. Jag förstod inte alls vad som hände men Gud mötte mig. Jag gick ner på knä och började gråta okontrollerat. Jag minns att jag undrade hur jag kunde vara så känslig, om det hade att göra med att jag var gravid. Men det var som om jag visste i mitt hjärta att det var Gud och jag hade missat något. Han mötte mig och la en längtan i mitt hjärta att gå efter Honom med allt jag hade.

Efteråt skulle jag försöka berätta för min man vad som hade hänt. Han stod nedanför och väntade eftersom vi inte kunde ta med någon barnvagn upp. Men det tog säkert 40 minuter innan jag kunde få ut ett enda ord. Så fort jag försökte började tårarna komma igen. Min stackars man trodde att jag hade blivit överfallen där uppe, men till slut fick jag ut ordet Jesus.

Så här skrev jag precis två år senare. Då hade jag fått ett nytt hjärta och blivit förlåten och fri. Mitt liv hade förändrats och jag grät av tacksamhet säkert varje dag i ett helt år.

Det hade gått upp för mig att Jesus älskade mig. Inte bara så som man säger till alla. Han älskade mig! Inget kunde någonsin skilja mig från den kärleken.

Första bilden är en screenshot från serien The Chosen. Jag har tittat på den nu under påsken och den handlar om människors möte med Jesus porträtterade på ett fantastiskt vackert sätt. Har gråtit i precis varenda avsnitt. Har du inte sett den redan så gör det. Möter du honom förändrar det allt. Här är första avsnittet på Youtube. Sök på The Chosen i appstore också så finns alla avsnitt där.

 

 

« »