SEMLOR SOM WRAPS

Semlor_Som_Wraps_01 Semlor_Som_Wraps_02 Semlor_Som_Wraps_03Senaste gången jag var på Brantings i Uppsala frågade tjejen i kassan om jag ville ha en vanlig eller wrap-semla. Wrap? Är du inte riktigt klok, tänkte jag. Men jag ångrade mig när jag kom till min port. Då var det redan för sent.

Så nu i veckan bestämde jag mig för att baka mina egna semmelwraps. Receptet hittade jag hos @mycasa, men eftersom jag inte är så förtjust i kardemumma modifierade jag receptet lite. Ska du bara äta en semla i år ska du äta den här. Tänk dig allt som är gott med semlor minus allt torrt överblivet bröd. Det blir ungefär som att äta bara locket med florsocker, grädden och mandelmassan :D Yum, yum.

Man behöver till ca 30 wraps:

• 150 g smör
• 5 dl mjölk
• 50 g jäst
• 1 dl socker
• 1/2 tsk salt
• 2 tsk kardemumma (den skippade jag)
• 13-14 dl mjöl

• Grädde
• Mandelmassa
• Florsocker

Gör såhär: Smula ner jäst i en bunke och värm upp mjölken till rumstemperatur. Hälle mjölken över jästen så att den löser upp sig. Tärna smöret i små bitar och häll sedan i det i degen tillsammans med övriga ingredienser. Blanda i en assistent tills du fått en smidig deg (ca 10 minuter). Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Sätt på ugnen på 240 grader. När degen jäst färdigt delas den i 30 bitar på ett mjölat bord och kavlas ut till små tunna wraps. Grädda 2 och 2 i ugnen på 240 grader i 3 minuter. Var noga med att inte låta dem vara inne för länge för då kan de bli för stela att rulla.

När wrapsen har svalnat fyller man med mandelmassa och grädde och siktar över florsocker. Sedan är de klara att ätas. Jag fick massor med wraps över så har fryst in resten, vilket funkar utmärkt.

« »